ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
НОВИНИ ЗА LEXUS

СВЕТЛИНИ, ДВИГАТЕЛ, ЕКШЪН!

Lexus е официален автомобил на Международния филмов фестивал във Венеция за осма поредна година.

  • Lexus е официалният автомобил на 81-ия Международен филмов фестивал във Венеция – "La Biennale di Venezia".
  • Парк от електрифицирани автомобили Lexus осигурява луксозен транспорт за актьори, режисьори и делегати до червения килим на различни събития на фестивала.
  • Осмата година с официална подкрепа от Lexus за фестивала отразява ценности като прецизната работа на майсторите занаятчии, иновациите и желанието да се доставят невероятни изживявания, които марката споделя с филмовия свят.
  • Специална инсталация на Лидо ди Венеция дава възможност на вълнуващата концепция LF-ZC за бъдещ електрически седан да блесне с пълна сила.

 

Lexus се завръща като официална автомобилна марка на току-що открития Международен филмов фестивал във Венеция – "La Biennale di Venezia" –  за осма поредна година. Събитието, едно от най-прочутите и значими чествания в света на кинематографичното изкуство, предоставя на Lexus перфектната възможност да представи стила, комфорта и предимствата на шофирането на своите луксозни модели.

Както и в предишни години, парк от електрифицирани автомобили Lexus ще осигури транспорт за актьори, режисьори, VIP гости и официални лица до и от събития на червения килим. Сред знаменитостите, които се наслаждават на изживяването в Lexus, са Свева Алвити, тазгодишната „кръстница“ на фестивала. Гамата от автомобили включва моделите LBX Self-Charging Hybrid (Opens in new window) – който направи ярък дебют на миналогодишния фестивал – NX Plug-In Hybrid (Opens in new window), RX Performance Hybrid (Opens in new window) и изцяло електрическия RZ (Opens in new window). Всички те демонстрират съвършенство в дизайна и иновациите на Lexus, включвайки различни възможности за електрифицирано шофиране.

Lexus сподели червения килим за снощната церемония по откриването и премиерната прожекция на новия филм на Тим Бъртън „Бийтълджус Бийтълджус“, с участието на Майкъл Кийтън, Уилън Дефо, Моника Белучи и Свева Алвити. Поводът отбеляза и първия фестивален ангажимент за италианската актриса Мириам Леоне в ролята й на официален посланик на Lexus. Талантът, харизмата и гъвкавостта на Леоне я правят идеален партньор за марката и подчертават силната връзка на Lexus със света на киното.

„Развълнувана съм да участвам в 81-вия филмов фестивал във Венеция с Lexus, марка, която перфектно отразява моята собствена отдаденост към съвършенство във всеки детайл“, отбелязва Мириам Леоне. „Имам силен афинитет към марката и нейната страст да създава уникални и незабравими изживявания, като винаги поставя хората в центъра на всичко. Нямам търпение да изживея събитията, с които „необикновеното“ ще бъде представено във Венеция, наслаждавайки се на магията на киното и визионерското качество на Lexus.“

Точно както един филм има своите „автори“, Lexus преследва желанието да създава нови изживявания чрез отдаденост и внимание към всеки детайл, иновативни решения и изключителна изработка – ценности, които от години свързват марката и света на киното. И двете поставят хората в центъра на това, което правят, използвайки тяхната визия и таланти, за да предадат автентични, уникални и запомнящи се емоции.

„За нас е чест отново да бъдем част от "La Biennale"“, отбелязва Паоло Морони, директор на Lexus Италия. „Киното е най-добрият израз на емоция, иновация и талант. То събужда въображението и провокира страст. За нас в Lexus това е възможност да направим нещо разтърсващо. Тук показваме част от актуалната гама електрифицирани автомобили, но изразяваме и бъдещето, с нови концепции и визия за още по-устойчива мобилност, верни на желанието ни да впечатляваме, да създаваме иновации и да мечтаем.”

Визионерският аспект на Lexus е отразен в инсталация – за първи път на Лидо ди Венеция – посветена на LF-ZC (Lexus Future Zero Emission Catalyst). На емоционалния фон на Венецианската лагуна, тази концептуална студия е един първоначален щрих на бъдещия флагман на марката, демонстрирайки желанието на Lexus да увеличи в максимална степен потенциала, предлаган от електрификацията, реализирайки форма на идеите си за нова ера в мобилността.“